Sunday, January 27, 2008

Ambalajul vinde...

Nu de putine ori ne confruntam cu o problema de genul celeia in care cumparam un produs doar din simplul fapt ca ne place cum e prezentat sau ambalat. Un iaurt prezentat intr-un ambalaj viu colorat intodeauna va castiga mai multi cumparatori decat daca acelasi produs ar fi ambalat intr-un mod simplu si fara culori si scris simplu IAURT ....
Din toate analogiile pe care le-am facut pana acum simt nevoia sa va impartasesc una. Daca si noi oamenii am fi considerati niste ambalaje?!punct!
Da ambalaje! viu colorate/sau nu , zgomotoase /sau nu , care polueaza fonic/sau nu , care ploueaza vizual/sau nu .... care "se vand" /sau..... (corect)
Si ramanem la faza in care noi eram niste ambalaje ....
mergem la sala, ne machiem , ne epilam , ne tundem, ne coafam ,ne facem manechiura, pedichiura, mergem la spa... ne ambalam
De suflet? haha Dumnezeu cu mila....
-"FATTTAAAA trezeste-te pe ce lume traiesti ! da-l incolo de teatru e vineri seara mergem in clubbbb" "si muzeu ala ce nu mai poate sa astepte , e acolo de cand m-am nascut nu o sa plece de acolo pana mor"
-a da?
Si sa luam cazul in care cineva se indragosteste la prima vedere :
?! un specialist in PR ar spune ca la "primul contact cu produsul consumatorul il accepta si il adopta".
-Suuper !
Ca sa lamurim ...asta s-ar traduce ca "dragoste la prima vedere ... printre rafturi" nu? si rafturile ce sunt ? strada? scoala? locul de munca? cafeneaua din colt?
Din pacate cel mai rau lucru ce i se poata intampla unui consumator ...fie in cazul nostru de dragoste e sa-si i-a teapa , adica sa "adopte" produsul ,sa-l"cumpere" dar cand ajunge acasa ... observa ca de produs a ramas doar culoarea ... doar ambalajul si in loc de produsul mult visat te-ai ales cu un carton viu colorat... ( ca in exemplul cu iaurtul) (wow imi ies si rimele)
Si acum ce'i de facut? il dam retur la magazin?
Il consumam asa cum e , doar pt ca am dat o gramada de bani pe el .... si pt ca fetele si-au luat "tot d'asta" ca e "trendy" ca e ..."gurly" ? de ce?

-prea tazriu!
....strigase Eba din camera alaturata....tocmai cumparase ceva expirat

No comments: